Therapeutische begeleiding

De therapie

Reïncarnatietherapie gaat ervan uit dat alle beperkende patronen die je ervaart opgespoord, blootgelegd en op een bevrijdende manier herbeleefd kunnen worden. Al je ervaringen zijn namelijk in je onderbewustzijn opgeslagen. Dat kan om ervaringen gaan die je gisteren beleefd hebt, tien jaar geleden, als tiener, kleuter of baby. Ook hoe het was om geboren te worden, wat je ervaarde in de buik van moeder, het moment van incarneren in dit leven, onze zijnstoestand tussen ons levens door en alle levens die we geleefd hebben zijn hier terug te vinden. Een reïncarnatietherapeut neemt de ervaringen die erop wijzen dat ze zich in een ander leven dan het huidige afspelen net zo serieus als de ervaringen die zich in het huidige leven afspelen.

 

Reïncarnatietherapie is er vooral op gericht om de verbinding te leggen tussen de mentale, emotionele, lichamelijke en spirituele lagen in je bewustzijn. Je leert jezelf zo op een diep niveau kennen en het is vaak een wonderlijke ontdekkingsreis, met verdrietige maar ook veel mooie gevoelens die vrij komen. We werken vanuit rust en steeds op zoek naar erkenning en acceptatie van jezelf en je innerlijke belevingswereld.  

 

Het effect

“De enige weg naar buiten voert er doorheen”, is een bekend therapeutisch gezegde. Dat betekent dat de therapie confronterend is maar daardoor diep doorwerkt en vaak een blijvende verandering je gevoel van zijn tot gevolg hebben. Natuurlijke grenzen keren terug, je ervaart weer een basis in je leven, de wereld wordt weer een plek om te verkennen en te ervaren.

 

Trance

Reïncarnatietherapie werkt niet met hypnose, maar met een lichte trance, Dit kun je vergelijken met een staat van verhoogde concentratie, meditatie of dagdromen. Ook kunnen tekentechnieken worden ingezet.

 

De ervaring leert dat je niet in het bestaan van vorige levens hoeft te ‘geloven’ om toch baat bij de therapie te hebben.

 

Indicaties

- (onafgeronde) rouwprocessen

- onbegrepen en ongewilde reacties die vanzelf of in bepaalde situaties optreden en die leiden tot klachten als angsten en fobieën, depressies, relatiestoornissen en seksuele problemen.

- karaktertrekken en gefixeerde overtuigingen die problemen geven.

- angst voor de dood en gevoelens van zinloosheid.

- lichamelijke klachten zonder bekende medische oorzaak, of ziekten die duidelijk psychisch worden beïnvloed.

 

Actuele problemen

Ook voor het verwerken van recente trauma´s, zoals aanrandingen, berovingen en ernstige ongelukken met blijvend letsel, is reïncarnatietherapie goed bruikbaar. Therapeuten die met regressie werken zijn immers gespecialiseerd in het verwerken van trauma´s en alles wat er naar aanleiding daarvan bewust en onbewust vast is gaan zitten. Verwerken betekent dan lichamelijke stress ontladen, vastzittende emoties losmaken en verwerken, geheugenverlies herstellen en eventueel conclusies bijstellen.

 

Kinderen

Kinderen vanaf vier jaar komen voor reïncarnatietherapie in aanmerking.

 

Lichamelijke klachten en ziekten

Voor psychosomatische ziekten, en ook voor lichamelijke klachten waarvoor geen lichamelijke oorzaak gevonden is, is de therapie bij uitstek geschikt.

 

Contra-indicaties

Voor verstandelijk gehandicapten, die onvoldoende mogelijkheden hebben het verleden te begrijpen, is de therapie niet geschikt. Clienten in een psychotische toestand of daar tegenaan zijn zelden geschikt voor de therapie. Ook bij verslaafden is het moeilijk om resultaten te bereiken. Het therapeutisch proces gaat immers uit van eigen ervaringen en inzicht, het nemen van verantwoordelijkheid voor zichzelf en van zelfwerkzaamheid.

 

(Bron Indicaties en contra-indicaties: NVRT, copyright 1993-2001)

© Copyright Maeike Piebenga, Oaktree Inspiration