Over mijzelf

Mijn naam is Maeike Piebenga. Ik ben in 1970 in Amsterdam geboren en in deze omgeving opgegroeid.

Gedreven door nieuwsgierigheid en behoefte aan zingeving begon ik al vroeg in mijn leven met een intensieve ontdekkingsreis naar mijzelf. Ik wilde mijzelf leren kennen, zowel mijn mogelijkheden als mijn beperkingen. Als vanzelf ontdekte ik mijn eigen aanleg en wens om ook andere mensen in zo'n ontdekkingsreis te begeleiden.

 

Aanvankelijk leidde mijn reis mij naar mijn spirituele aanleg, en werd ik 3 jaar lang opgeleid voor aurareader en chakratherapeut. Hier leerde ik veel over zingeving en levensvraagstukken, maar toch had ik behoefte om het geleerde dichter naar de aarde te brengen. Dit bracht mij bij de reïncarnatietherapie, die voor mij hemel en aarde samen bracht. Deze opleiding duurde ook 3 jaar en ik kreeg les van pioniers als Tineke Noordegraaf en Rob Bontenbal. Mijn praktijk ging van start en ik had van meet af aan het voorrecht met mensen te werken die mij inspireerden door hun moed en doorzettingsvermogen in het ontdekken van de oorsprong van hun pijn en beperkende patronen.

 

Voor mijzelf werd bevestigd dat ontdekken en verbinden de kern vormen van mijn persoonlijkheid en werkwijze. Dit breidde zich uit naar de groepsdynamica en ik werd gediplomeerd als trainer op het gebied van communicatieve vaardigheden.

 

Door de jaren heen verdiepte ik mij door middel van bijscholingen en zelfstudie in vele onderwerpen die mijn belangstelling hebben, zoals psychologie, shamanisme, voorouderregressie, familie-opstellingen en systemisch werken, werken met het innerlijk kind en vooral het boeddhisme, waarbij de loving kindness (liefdevolle vriendelijkheid) filosofie voor mij een grote  transformatie heeft betekent. Hierbij zijn vooral Jack Kornfield en Thich Nhat Hanh belangrijke inspiratiebronnen die ook mijn therapeutische benadering op positieve wijze hebben beïnvloed.

 

Inmiddels voer ik vanaf 2001 een zelfstandige praktijk, en was ik vanaf 2013 tot 2016 als vakdocent, mentor en leertherapeut verbonden aan de post-academische opleiding voor Reincarnatietherapie in Den Bosch.

© Copyright Maeike Piebenga, Oaktree Inspiration